De Bitcoin-spotmarkt mag dan wel worstelen met de weerstanden en de ondersteuning, maar de synthetische Bitcoin-penningen nemen toe. Volgens rapporten circuleerden er meer dan $700 miljoen aan synthetische bitcoin-munten op de Ethereum-blokketen, en Wrapped Bitcoin [WBTC] had een groot aantal munten in handen die bijna 63% vertegenwoordigden.

Het WBTC is getuige geweest van een grote groei van de Ethereum-blokketen en was de grootste synthetische Bitcoin-penning met een marktkapitalisatie van ongeveer $534 miljoen. Volgens gegevens van IntoTheBlock werd de groei van de Bitcoin Code-munt grotendeels gedreven door walvissen en institutionele beleggers.

De deelname van de walvissen en institutionele beleggers werd weerspiegeld in het gemiddelde saldo van een wBTC-houder dat $108.000 bedroeg. Dit zou te wijten kunnen zijn aan de hoge gaskosten die het voor kleine handelaren minder rendabel maakten om hun Bitcoin te munten en te storten in de DeFi-protocollen. Dit maakte het mogelijk voor de grote handelaren zoals walvissen of de institutionele beleggers om deel te nemen en mogelijk de reden voor de langzame groei van de adressen die wBTC-penningen houden.

Terwijl de drijvende kracht achter het grote transactievolume van wBTC Yield Farming was. Het fenomeen nam de DeFi ruimte in beslag door de storm en zelfs door wBTC. Het transactievolume van wBTC had na de integratie van MakerDAO een hoogtepunt van 28 miljoen dollar bereikt en werd later aangedreven door de stimulansen van de opbrengstlandbouw.

Het transactievolume steeg van nul tot meer dan 500 miljoen dollar sinds juni en steeg 200X in 6 dagen nadat de liquiditeitsverschaffers stimulansen kregen voor de rendementslandbouw. De toegevoegde stimulansen hadden ook invloed op het aantal gebruikers die BTC op de etherische keten inzetten. Met de lancering van aanzienlijke updates van de liquiditeitsmijnbouw in DeFi in juni, groeide het actieve adres van wBTC 5x binnen 5 dagen.

Terwijl BTC momenteel misschien een zijwaartse beweging maakt, kon de synthetische versie ervan, wBTC profiteren van de DeFi hype en de Yield farming.