En officiel kilde viser, at den pakistanske finansielle regulator arbejder på at regulere kryptovalutaer.

Pakistan udvikler Crypto Regulatory Framework

Ifølge en rapportaf Finance Magnets ,Pakistans finansiel regulator – Securities and Exchange Commission of Pakistan (SECP) – arbejder på at udvikle en lovgivningsmæssig ramme for digitale aktiver.

For nylig offentliggjorde SECP en artikel om private digitale aktiver, hvori den siger, at den „hilser enhver input / kommentar velkommen.“

I henhold til det officielle dokument overvejer SECP at skabe en „definition til anerkendelse af digitale aktiver i Pakistan.“ Yderligere søger den at finde en „vej frem til at designe og udvikle en robust reguleringsordning på niveau med verden for regulering af digitale aktiver“ og at „præsentere politiske forslag til branchedeltagere og interessenter.“

Når det er sagt, er det værd at bemærke, at SECP’s dokument intetsteds indeholder oplysninger om planer for oprettelse af en pakistansk centralbank digital valuta (CBDC). Navnlig har Pakistan dog tidligere udtalt, at det planlægger at oprette en funktionel CBDC inden 2025.
For uinitierede er CBDC i det væsentlige en form for en digitaliseret suveræn valuta kontrolleret af centralbanken i et land eller en stat. For sent har flere lande, såsomKina, Japan, Sydkorea, og UK, blandt andre, er gået ind i CBDC-rummet.

Hvad er mulighederne?

I papiret siger SECP, at digitale aktiver er ”starten på en ny æra med digital finansiering”, og at deres regulering “kun kunne være mulig ved indledning af en ny æra, der genopfinder reguleringsregimet [eller] foranstaltninger, når de er kendt af tilsynsmyndighederne globalt i dag. ”

Konkret fremhæver papiret to specifikke tilgange til regulering af digitale aktiver.

Den første af disse tilgange fortaler „regulering og begrænsning af nye produkter i henhold til eksisterende regler og kan i nogle tilfælde endda medføre direkte forbud.“ Under denne tilgang nævnes i papiret, „innovatører er forpligtet til at tilpasse sig det rådende lovgivningsmæssige miljø.“

Alternativt er den anden tilgang stort set baseret på formodningen om ‚lad ting ske.‘ Denne tilgang, den fra Laissez-Faire, involverer minimal indblanding fra regeringen eller lovgivningen og er mere en „vent og pas“ -tilgang, hvor regler udvikles efter nøje overvågning af markedsadfærd i en betydelig periode.