Pr. Ny forskning er det mindre Bitcoin-gruvekraft i Kina enn hva flertallet av kryptoentusiaster tror.

En undersøkelse utført av krypto-forskningsbedriften Bitcoin Evolution i samarbeid med kapitalforvalter Fidelity ble utgitt 16. juli og indikerer at Kina kontrollerer omtrent 50 prosent av Bitcoin-gruvedriften i motsetning til 65 prosent.

Analytikerne baserte resultatene fra forskjellige kilder og „fortrolige samtaler“ med forskjellige gruvearbeidere som ga ut informasjon om forskjellige faktorer som strømkostnad. Kildene krevde imidlertid å være anonyme.

Et blogginnlegg utgitt av forskerne uttalte:

„Vi var i stand til å finne ~ 4,1 GW kraft over 153 gruvesider, inkludert 67 nettsteder eller ~ 3GW strømkapasitet, med kraftprisdata levert etter anonymitetsbetingelse.“

Forskningen indikerer også at USA nå kontrollerer rundt 14 prosent av Bitcoin-gruvedrift. Forskningen sier imidlertid også at det meste av kinesisk Bitcoin-gruvedrift forblir upåregnelig. Blogginnlegget forklarer:

„Samtalene våre fører til at vi tror at vi har stått for størstedelen av kapasiteten i USA, Canada og Island, men bare en liten brøkdel i Kina og kategorien ‚Rest of World‘.“

Rapporten viser også virkningen av flom i slike provinser som Sichuan, der det er et stort antall gruvearbeidere. I regntiden selger gruvearbeidere stort sett mindre Bitcoin for å finansiere høye strømkostnader i de tørre årstidene.

Noen ganger har gruvearbeidere blitt tvunget til å telle høye tap etter at flom utslettet gruvedriftens maskinvare, og de blir tvunget til å starte på nytt

I mellomtiden hevdet flertallet av analytikerne at USAs hashrate vil fortsette å stige i fremtiden. Max Keizer, RT-vert, forklarte at en global hasjkrig i Bitcoin er i horisonten der USA vil være mer aggressive mot slike land som Venezuela og Iran, som har sett hashratet deres fortsette å øke.